Matematik
vandforbrug
17. marts 2008 af
cloudo (Slettet)
vandforbruget pr. person i Danmark faldt fra 1989 til 2002 med 30% efterfølgende steg det med 3 liter/person fra 2002 til 2003, så det nåede 125 liter/person.
Hvor stort var forbruget i 1989 og 2002?
Hvor mange procent er ændringen fra 1989 til 2003? fra 2002 til 2003?
find ud af om forbruget gælder dagligt, ugentligt eller månedligt forbrug.
please hjælp mig, jeg er ikke god til det her.
Hvor stort var forbruget i 1989 og 2002?
Hvor mange procent er ændringen fra 1989 til 2003? fra 2002 til 2003?
find ud af om forbruget gælder dagligt, ugentligt eller månedligt forbrug.
please hjælp mig, jeg er ikke god til det her.
Svar #1
17. marts 2008 af dnadan (Slettet)
a) fra 2002 til 2003 steg det med 3L/person, dvs:
V_2003=V_2002+3L/person
Her kender du V_2003, isoler nu V_2002.
Herefter ved du:
V_1989*0,7=V_2002, hvor du kender V_2002 fra før.
b) Her må du have et bud selv, ellers kig i din formelsamling, hvorledes den procentvise ændring beregnes.
c) 125L/person er pr. dag(kig på mængden af vand, den er ikke særlig stor, når man både skal tænke på: bad,mad,drikkelse,toilet...)
V_2003=V_2002+3L/person
Her kender du V_2003, isoler nu V_2002.
Herefter ved du:
V_1989*0,7=V_2002, hvor du kender V_2002 fra før.
b) Her må du have et bud selv, ellers kig i din formelsamling, hvorledes den procentvise ændring beregnes.
c) 125L/person er pr. dag(kig på mængden af vand, den er ikke særlig stor, når man både skal tænke på: bad,mad,drikkelse,toilet...)
Svar #2
17. marts 2008 af cloudo (Slettet)
er det her rigtigt???
Fremskrivningsfaktoren: 1 - 0.30 = 0,7
Forbrug i 2002 er: 125 liter/person – 3 liter/person = 122 liter/person
Forbruget i 1989 er:
solve(x*0,7 = 122,x)
= 174,286
Fremskrivningsfaktoren: 1 - 0.30 = 0,7
Forbrug i 2002 er: 125 liter/person – 3 liter/person = 122 liter/person
Forbruget i 1989 er:
solve(x*0,7 = 122,x)
= 174,286
Skriv et svar til: vandforbrug
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
