Fysik
mekanik og bevægelseslære
19. marts 2008 af
ibo00 (Slettet)
hej alle sammen
jeg har har prövet at löse denne opgave men har spimelhen ikke finde ud af det håber nogle af jer kan hjälpe mig :)
jeg har fået oplyst at en urtepotte falder ud af et vindue og passerer et underliggende vindue med højden 1,2 m på 0,10 s, dvs der går 0,10 s fra urtepotten er ud for vinduets øverste kant til den er ud for vinduets nederste kant.
dernsäst skal jeg beregn hvor langt urtepotten har faldet, før den er ud for vinduets øverste kant.
plzzzzzzzzzz hjälp det haster
jeg har har prövet at löse denne opgave men har spimelhen ikke finde ud af det håber nogle af jer kan hjälpe mig :)
jeg har fået oplyst at en urtepotte falder ud af et vindue og passerer et underliggende vindue med højden 1,2 m på 0,10 s, dvs der går 0,10 s fra urtepotten er ud for vinduets øverste kant til den er ud for vinduets nederste kant.
dernsäst skal jeg beregn hvor langt urtepotten har faldet, før den er ud for vinduets øverste kant.
plzzzzzzzzzz hjälp det haster
Svar #1
19. marts 2008 af mathon
v = (1,2 m)/(0,1 s) = 12 m/s
v = g*t = 12 m/s
s = (1/2)*g*t^2 = (1/(2*g))*g^2*t^2 = (1/(2*g))*(g*t)^2 =
(1/(2*g))*(12 m/s)^2 =
(1/(2*(9,82 m/s^2)))*(12 m/s)^2 = (1/(2*9,82)*12)*(s^2/m*m^2/s^2) = 7,33m
konklusion:
faldhøjden fra
udfaldsvinduet til det underliggende vindues øverste kant er 7,33m
v = g*t = 12 m/s
s = (1/2)*g*t^2 = (1/(2*g))*g^2*t^2 = (1/(2*g))*(g*t)^2 =
(1/(2*g))*(12 m/s)^2 =
(1/(2*(9,82 m/s^2)))*(12 m/s)^2 = (1/(2*9,82)*12)*(s^2/m*m^2/s^2) = 7,33m
konklusion:
faldhøjden fra
udfaldsvinduet til det underliggende vindues øverste kant er 7,33m
Skriv et svar til: mekanik og bevægelseslære
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
