Matematik
Logaritme - hjælp!
21. marts 2008 af
Skole-freak (Slettet)
Hej .
Jeg har et problem med denne ligning :
log x / 3 = 4 / log x ?
Kan du udregne denne?
Jeg har et problem med denne ligning :
log x / 3 = 4 / log x ?
Kan du udregne denne?
Svar #1
21. marts 2008 af mathon
log(x)/3 = 4/log(x) og x€R+
log(x)*log(x) = 3*4
(log(x))^2 = 12
log(x) = (+-)sqrt(12)
x = 10^((+-)sqrt(12))
xo1 = 10^(-sqrt(12)) og xo1 = 10^(sqrt(12))
log(x)*log(x) = 3*4
(log(x))^2 = 12
log(x) = (+-)sqrt(12)
x = 10^((+-)sqrt(12))
xo1 = 10^(-sqrt(12)) og xo1 = 10^(sqrt(12))
Svar #2
21. marts 2008 af mathon
xo1 = 10^(-sqrt(12)) og xo1 = 10^(sqrt(12))
-->
xo1 = 10^(-sqrt(12)) og xo2 = 10^(sqrt(12))
-->
xo1 = 10^(-sqrt(12)) og xo2 = 10^(sqrt(12))
Svar #3
21. marts 2008 af Skole-freak (Slettet)
Er der ikke andre måder?
For vi har ikke lært denne metode endnu .. Så tror ikke vi skal bruge sqrt endnu!
For vi har ikke lært denne metode endnu .. Så tror ikke vi skal bruge sqrt endnu!
Skriv et svar til: Logaritme - hjælp!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
