Matematik

Vektorfunktioner

22. marts 2008 af hidden (Slettet)
Goddag allesammen!

Det er sådan, at jeg har en vektorfunktion opgivet. Jeg skal så finde det punkt på grafen, hvor tangenten danner en vinkel på 45grader med x-aksen.

Indtil videre har jeg differentieret funktionen, men så ved jeg desværre ikke hvordan jeg kommer videre, så jeg håber der er nogen der kan give nogle hints.

På forhånd tak.

Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2008 af mathon

dy/dx = (dy/dt)/(dx/dt) = (y'(t))/(x'(t)) = tan(V)

tan(45°) = 1 = (y'(t))/(x'(t)), hvoraf

y'(t) = x'(t), som du løser med hensyn til t

den fundne t-værdi, to, indsættes
og du finder punktet
af
x(to) og y(to)




Skriv et svar til: Vektorfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.