Matematik
Integralregning
31. august 2004 af
Tuzig (Slettet)
Hej
Jeg ville høre om der var nogle som ville hjælpe mig med denne opgave?
En funktion f er givet ved
f (x) = (9)/(3-4x)
for x
Bestem til f den stamfunktion, hvis graf går gennem punktet O(0,0)
Jeg har gjort følgende:
f (x)=(9)/(3-4x)
F(x)=9*((1)/3-4x)) dx
Jeg sætter nu 3-4x=t og dt/dx=4 og dt=4dx og 2,5dt=9 og får:
2,5dt*(t^-1)
2,5*ln(t)
2,5(ln(3-4x)+k)
Herefter bliver det lidt uvist for mig hvad man skal gøre, men jeg har prøvet at sætte punktet (0,0) ind, men har fået k=2,746 og det er vist ikke det rigtige.
Håber nogen kan hjælpe mig…
Jeg ville høre om der var nogle som ville hjælpe mig med denne opgave?
En funktion f er givet ved
f (x) = (9)/(3-4x)
for x
Bestem til f den stamfunktion, hvis graf går gennem punktet O(0,0)
Jeg har gjort følgende:
f (x)=(9)/(3-4x)
F(x)=9*((1)/3-4x)) dx
Jeg sætter nu 3-4x=t og dt/dx=4 og dt=4dx og 2,5dt=9 og får:
2,5dt*(t^-1)
2,5*ln(t)
2,5(ln(3-4x)+k)
Herefter bliver det lidt uvist for mig hvad man skal gøre, men jeg har prøvet at sætte punktet (0,0) ind, men har fået k=2,746 og det er vist ikke det rigtige.
Håber nogen kan hjælpe mig…
Svar #1
31. august 2004 af Samuel (Slettet)
Nu løser du f(0)=0 og isolerer k.
Så har du stamfunktionen...
Så har du stamfunktionen...
Skriv et svar til: Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
