Kemi
Arrheniusligningen
24. marts 2008 af
Lotte_skat (Slettet)
Hej
Jeg sidder fast med en opgave hvor der står:
Forklar, at afbildningen af ln(t) (t er reaktionstiden) som en funktion af 1/T (den absolutte temperatur)giver en ret linje ifølge Arrheniusligningen.
Håber nogen kan hjælpe med den hurtigst muligt..
På forhånd tak
Jeg sidder fast med en opgave hvor der står:
Forklar, at afbildningen af ln(t) (t er reaktionstiden) som en funktion af 1/T (den absolutte temperatur)giver en ret linje ifølge Arrheniusligningen.
Håber nogen kan hjælpe med den hurtigst muligt..
På forhånd tak
Svar #1
24. marts 2008 af mathon
...du har misforstået eller skrevet Arrheniusligningen FORKERT
af
k = A*e^(-(E_a/(RT))
fås
ln(k) = ln(A)+(-(E_a/(RT)) eller
ln(k) = ln(A)-E_a/(RT)
ln(k) = ln(A)-(E_a/R)*(1/T)
ln(k) = -(E_a/R)*(1/T) + ln(A)
ved afbildning af ln(k) versus (1/T)
fås en ret linje med hældningskoefficient -(E_a/R)
af
k = A*e^(-(E_a/(RT))
fås
ln(k) = ln(A)+(-(E_a/(RT)) eller
ln(k) = ln(A)-E_a/(RT)
ln(k) = ln(A)-(E_a/R)*(1/T)
ln(k) = -(E_a/R)*(1/T) + ln(A)
ved afbildning af ln(k) versus (1/T)
fås en ret linje med hældningskoefficient -(E_a/R)
Svar #2
24. marts 2008 af Kemiersjov (Slettet)
Reaktionshastigheden k kan som temperaturafhængig skrives som:
k=k0*e^-E/RT
Hvis du tager ln på genne sider får du:
ln(k) = ln(k0) -E/R*(1/T)
Herar fremgår, at et plot af ln(k) mod (1/T) giver en ret linie. Nu skriver du reaktionstid (ln(t)), så må have et forsøg, hvor der gælder en linæer sammenhæng mellem tiden og hastighedskonstanten, hvorved det bliver samme sag.
k=k0*e^-E/RT
Hvis du tager ln på genne sider får du:
ln(k) = ln(k0) -E/R*(1/T)
Herar fremgår, at et plot af ln(k) mod (1/T) giver en ret linie. Nu skriver du reaktionstid (ln(t)), så må have et forsøg, hvor der gælder en linæer sammenhæng mellem tiden og hastighedskonstanten, hvorved det bliver samme sag.
Skriv et svar til: Arrheniusligningen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
