Matematik

bestemme vinkler når c er ret.

24. marts 2008 af louisedd (Slettet)
Hej :)

jeg har en trekant abc.

Jeg ved at min c er 90 grader.
Siden b-a 8,3
og siden b-c er 4,5.

Hvordan finder jeg vinklerne a og b?

Håber på svar.

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2008 af dnadan (Slettet)

C=90 grader
|BA|=c=8,3
|BC|=a=4,5

Hint: pythagoras for b, og ta' et kig i din formelsamling under den retvinklede trekant, der står der nogle grundrelationer.

Svar #2
24. marts 2008 af louisedd (Slettet)

Der er bare det at jeg har kigget på det 117 gange, og kan ikke finde løsningen. Har siddet med opgaven i så lang tid.
Sidder med formelsamlingen fremme og kigger i den. Mine tal vil bare ikke give 180, som jo er de antal grader der er i en trekant.

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Har du husket at sætte lommeregneren til degrees?

Ellers må du skrive det ind, som du nu engang har forsøgt dig med...

Svar #4
24. marts 2008 af louisedd (Slettet)

ja det har jeg nemlig.

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. marts 2008 af mathon

cos(B) = a/c = (4,5/8,3)

B = cos^-1(4,5/8,3) = 57,2°

Skriv et svar til: bestemme vinkler når c er ret.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.