Matematik

likelihood

24. marts 2008 af JacobJensen (Slettet)
Vi har en fordeling og nogen parametre. Vi siger bare at x er en ukendt parameter.

P(x) = G

så er likelihood funktionen

L(X) = G, men gange skal vi have produkttegn og andre gange ikke. Ved fx normalfordelingen har vi

f(x) = normalfordeling

L(x) = PRODUKT (i=1 til n) normalfordeling(i)

Hvorfor bruger vi det??

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2008 af peter lind

Hvis man har flere gentagne uafhængige forsøg eller målinger skal sandsynlighederne ganges sammen for at få sandsynligheden for det samlede antal målinger. Det er på grund af denne produktregel at du nogle gange skal multiplicere sandsynligheder eller frekvensfunktioner.

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2008 af The Master (Slettet)

#1 Ja, men hvorfor er den ikke i binomialfordelingen, som han nævner??

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2008 af peter lind

I binomialfordelingen ligger i forvejen en form for gentagelse. Du tager for eks. 10 kugler ud fra en bunke med tilbagelægning. Deri ligger en gentagelse; men den er altså inkluderet i binomialformlen.

Svar #4
26. marts 2008 af JacobJensen (Slettet)

#3 Hvad med gamma-fordelingen osv. Har noget at gøre med skelnen mellem tætheder og sandsynlighedsfunktioner?

Skriv et svar til: likelihood

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.