Matematik

Harmonisk svingning

24. marts 2008 af abn (Slettet)
Hej

Håber der er en knag der kan hjælpe mig med mit forståelsesproblem.

Har en fået opgivet en trigonometrisk funktion og skal bestemme tangenten i punktet,

( 3pi/2 , f(3pi/2) )

Jeg har fundet f'', og har jo derfor alle x koordinaterne hvor der findes en vendetangen for f, men hvordan bestemmer man en tangent og hvad menes der?

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2008 af mathon

en udæmpet harmonisk svingning
kan beskrives

y = f(t) = A*cos(wt+beta)

y' = f'(t) = -w*A*sin(wt+beta)

y'' = f''(t) = -w^2*(A*cos(wt+beta)) = -w^2*y



y = f(((3pi)/2)) = A*cos(w*((3pi)/2))+beta)

y' = f'(((3pi)/2)) = -w*A*sin(w*(((3pi)/2))+beta)

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2008 af ibibib (Slettet)

Du kan vel benytte
y=f(xo)+f '(xO)(x-xo),
hvor xo=3pi/2.

Svar #4
25. marts 2008 af abn (Slettet)

#1 Må indrømme jeg ikke forstår det. Nu har jeg mat A på hhx, så er ikke bekendt med mange af de termer du bruger.

#2 Hvis du skal være så dum at bruge tid på at skrive sådanne ting vil jeg råde dig til at sætte dig ned og tænke over din eksistens.

#3 Forstår heller ikke.

Det jeg egentlig søger svar på, HVAD er det jeg skal finde? Skal jeg finde en lineær funktion som ér tangenten til dette punkt?

Dette omtalte punkt ligger jo lodret midt på den harmoniske svingning, altså er det sådan set en nulpunkt hvis det ikke var fordi hele funktionen var forskudt -2.

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. marts 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Slettet

Svar #6
26. marts 2008 af abn (Slettet)

Hehe, glimrende, og hvordan vil du anbefale jeg skal jeg gribe det an? Kan starte med at fortælle dig at jeg aldrig har fået målt min IQ.

Men hvis jeg nu kendte min IQ, hvad skulle jeg så tænke over ved den?

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. marts 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Slettet

Svar #8
28. marts 2008 af abn (Slettet)

Jamen lad os nu bare antage at min IQ er 105, eller måske endda kun 80, men hvorfor syntes du så ikke jeg må spørge mig til råds herinde? Kan det virkelig være rigtigt at du skal komme med sådanne dumsmarte bemærkninger?

Du mener altså man skal have en IQ på et højt niveau for at må få lov til at stille spørgsmål herinde?

Tag dig dog sammen dit kæmpe fjols..

Skriv et svar til: Harmonisk svingning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.