Matematik

Bestemme d og a i en harmonisk svingning

25. marts 2008 af abn (Slettet)
Hej

Har kigget på opgaven i to dage nu. Er gået død i det nu.

Skal bestemme værdierne for a og d.

Har fået opgivet følgende,
Funktionen ser således ud: a*sin(2x)+d
med forudsætningerne f(pi)=-2 og maksimum for f er 0,5.

Jeg fandt det naturligt at sige at d er -2, så f(pi)=2 opfyldes.

Derefter må udsvinget fra den "nye x-akse" være 2,5 for at kunne nå op til 0,5 på x-aksen, hvorfor a er 2,5.


Skal senere bestemme tangenten i punktet ( 3pi/2 , f( 3pi/2 ) )
Kan bare ikke få det til at passe, fordi når jeg prøver at beregne funktion f med x-værdien pi, så bliver det ikke -2, men -1,6!!

Altså opfylder jeg ikke forudsætningen f(pi)=-2..

På forhånd mange tak!!

Svar #1
25. marts 2008 af abn (Slettet)

Skulle self. stå "Jeg fandt det naturligt at sige at d er -2, så f(pi)=-2 opfyldes."

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2008 af mathon

f(x) = a*sin(2x)+d

f(pi) = -2 = a*sin(2pi)+d

-2 = a*0+d = d, hvoraf

d = -2


hvis a>0:
f(x) = a*sin(2x)-2

f_max(x) = 0,5 = a*1 - 2
a*1 - 2 = 0,5
a = 2,5
f(x) = 2,5*sin(2x)-2


hvis a<0:
f(x) = a*sin(2x)-2

f_max(x) = 0,5 = a*(-1) - 2
a*(-1) - 2 = 0,5
-a = 2,5
a = -2,5
f(x) = -2,5*sin(2x)-2

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2008 af lesodk (Slettet)

Jeg er ikke helt med, sætter du a = 5/2 og d = -2, så giver
f(pi) = -2 ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. marts 2008 af lesodk (Slettet)

(der var vist allerede blevet svaret)

Svar #5
25. marts 2008 af abn (Slettet)

mathon, det er super det du laver :)

Ser umiddelbart så at vi får det samme?

Hvorfor kan jeg så ikke få tingene til at passe når jeg så taster f(pi)=a*sin(2pi)+d ? Jeg får -1,59 og ikke -2?



Brugbart svar (0)

Svar #6
25. marts 2008 af mathon

synes at være relateret
til
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=489324
og
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=489514

Svar #7
25. marts 2008 af abn (Slettet)

Er selvfølgelig ked af at jeg må oprette en ny tråd af og til, men ellers bliver de jo ikke beset :)

Jeg har netop selv løst det egentlig problem, nemlig at få sat min lommeregner til radian i stedet for grader.

Tak for hjælpen..

Elsker sq folk der er så hjælpsomme!!!

Skriv et svar til: Bestemme d og a i en harmonisk svingning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.