Matematik
Find forskiften til en omvendt propotional funktion
26. marts 2008 af
theghostofyou (Slettet)
Hej
"Funktionen f er givet ved f(x)=x^2
Om en anden funktion g vides, at g(x) er omvendt proportional med f(x), og at g(2)=1
Bestem en forskrift for g"
Jeg har prøvet at regne den ud, ved at vide at en omvendt proportional forskrift er y=b*x^-1
Derved har jeg sagt, at g(2)=1 er 1/2, som er b
Derved har jeg fået forskriften til at være y=1/2*x^(2-1)
Er det rigtigt?
"Funktionen f er givet ved f(x)=x^2
Om en anden funktion g vides, at g(x) er omvendt proportional med f(x), og at g(2)=1
Bestem en forskrift for g"
Jeg har prøvet at regne den ud, ved at vide at en omvendt proportional forskrift er y=b*x^-1
Derved har jeg sagt, at g(2)=1 er 1/2, som er b
Derved har jeg fået forskriften til at være y=1/2*x^(2-1)
Er det rigtigt?
Svar #1
26. marts 2008 af dnadan (Slettet)
f(x)*g(x)=k <=> g(x)=k/f(x)=k/x^2
Du har at, g(2)=1, dvs:
1=k/2^2 find k.
Du har at, g(2)=1, dvs:
1=k/2^2 find k.
Skriv et svar til: Find forskiften til en omvendt propotional funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
