Matematik

tier potens!?!?

26. marts 2008 af Jamie000 (Slettet)
Hvad betyder det når der står følgenede:

Angiv resultatet med tierpotens..

jeg kan ikke huske hvad det er.. noget med at gange samme tal op i sig selv?!.. eller noget af samme skuffe ikk?..

stykket er ´forholdsvis nemt.. ohms lov..

Beregn strømstyrken når U = 2GV og R = 4Mohm

2GV divideret med 4Mohm = 0,5kA.. men hvordan skriver jeg det op??

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2008 af ibibib (Slettet)

0,5 = 5·10^(-1)

Svar #2
26. marts 2008 af Jamie000 (Slettet)

mange tak.. men kan jeg få en forklaring?

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2008 af ibibib (Slettet)

På hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2008 af mathon

I = U/R = (2 GV)/(4 Mohm) = (2*10^9 V)/(4*10^6 Ohm) = 0,5*10^3*(V/Ohm) =

0,5*10^3*((Ohm*A)/Ohm) = 0,5*10^3*A = 0,5*(10^3*A) = 0,5 kA


Svar #5
26. marts 2008 af Jamie000 (Slettet)

mange tak.. men stadig.. har ikke forstået hvad "^" betyder eller står for..

nyt eksempel:

samme opgave.. Beregn effekten og angiv resultat i tierpotens..

P = U*I (2GV)*(0,5kA)..

men igen.. forstår intet..

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. marts 2008 af mathon

10^n betyder 10 i n'te = 10 "opløftet" i n'te

alle tal kan skrives på formen
t = a*10^n,

hvor
a € ]0;10[
og
n € Z

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. marts 2008 af mathon

præfixernes betydning ses i din DATAbog

Skriv et svar til: tier potens!?!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.