Matematik
Nogen der kan Hjælpe ? rente
26. marts 2008 af
Izzle (Slettet)
På en bankkonto indsættes 8000 kr. til en fast årlig procentvis rente, og efter 6 år står der 8877,62 kr. på kontoen.
Bestem den årlige
procentvise rente
på kontoen.
Bestem den årlige
procentvise rente
på kontoen.
Svar #3
26. marts 2008 af DON CARLOS (Slettet)
Prøv med:
K=K_0*(1+r)^n <=>
(K/K_0)=(1+r)^n <=>
(K/K_0)^(1/n)=(1+r) <=>
r=((K/K_0)^(1/n))-1
Kig lige på det, og spørg hvis du er i tvivl.
K=K_0*(1+r)^n <=>
(K/K_0)=(1+r)^n <=>
(K/K_0)^(1/n)=(1+r) <=>
r=((K/K_0)^(1/n))-1
Kig lige på det, og spørg hvis du er i tvivl.
Svar #5
26. marts 2008 af DON CARLOS (Slettet)
K= slut kapital
K_0= start kapital
r= rentefoden
n= antal terminer
ps.
Du skal selvfølgelig gange r med 100% for at få det i %
K_0= start kapital
r= rentefoden
n= antal terminer
ps.
Du skal selvfølgelig gange r med 100% for at få det i %
Svar #7
26. marts 2008 af DON CARLOS (Slettet)
.. det kan også være I har lært det på denne måde:
K=K_0*(1+r)^n <=>
(K/K_0)=(1+r)^n <=>
log(K/K_0)=log((1+r)^n) <=>
log(K/K_0)=log((1+r)*n <=>
(log(K/K_0))/n=log(1+r)<=>
10^(log(K/K_0))/n=10^log(1+r)<=>
r=(10^(log(K/K_0))/n)-1 <=>
Men hvis I ikke har, så bare lad det ligge.
K=K_0*(1+r)^n <=>
(K/K_0)=(1+r)^n <=>
log(K/K_0)=log((1+r)^n) <=>
log(K/K_0)=log((1+r)*n <=>
(log(K/K_0))/n=log(1+r)<=>
10^(log(K/K_0))/n=10^log(1+r)<=>
r=(10^(log(K/K_0))/n)-1 <=>
Men hvis I ikke har, så bare lad det ligge.
Skriv et svar til: Nogen der kan Hjælpe ? rente
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
