Matematik

Toppunktet.

27. marts 2008 af Anything (Slettet)
Bestem toppunktet for g ved først at løse ligningen g'(x0)=0?

En som kan forklare eller vise dette? Tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2008 af mathon

uden forskriften for g(x) er det en vanskelig sag...

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2008 af josemaria (Slettet)

Når du har løst ligningen g'(x0)=0, så har du fundet x-værdien for toppunktet. Nu mangler du så bare y-værdien.
Den finder du ved at indsætte den fundne x-værdi i forskriften for g.
Altså "g(x0)"

Svar #3
27. marts 2008 af Anything (Slettet)

forskriften hedder g(x)=1,5x^2+2,5x-1, hvis det kan hjælpe? :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2008 af mathon

g'(x)= 3x+2,5

1) ekstremumpunkt/toppunkt
kræver
g'(xo)= 3xo + 2,5 = 0

eller

2) g(x)= (1,5)x^2 + (2,5)x +(-1)
med
a = 1,5
b = 2,5
c = -1
d = 2,5^2 - 4*1,5*(-1)....

toppunkt T((-b/(2a)),(-d/(4a)))

Svar #5
27. marts 2008 af Anything (Slettet)

#4 hvilken en vil du anbefale?
2'eren? Så løser man vel ikke ligningen g'(x0)=0?

Svar #6
27. marts 2008 af Anything (Slettet)

I så fald. Hvordan løser man ligning?
Er det bare på lommeregner? Med nulreglen?

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. marts 2008 af mathon

1)
g'(xo)= 3xo + 2,5 = 0
xo = -2,5/3 = -0,8333333

g((-2,5/3)) = g(x)=1,5*((-2,5/3))^2 + 2,5*((-2,5/3)) - 1 = -2,04167

T(-0,83333;-2,04167)


2)
g(x)= (1,5)x^2 + (2,5)x +(-1)
med
a = 1,5
b = 2,5
c = -1
d = 2,5^2 - 4*1,5*(-1) = 12,25

toppunkt T((-2,5/(2*1,5));(-12,25/(4*1,5)))

T(-0,83333;-2,04167)

Skriv et svar til: Toppunktet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.