Matematik
Differentialligning
27. marts 2008 af
Mikker18 (Slettet)
Hey. Håber at nogle måske kan hjælpe med denne opgave fra sidste års mateksamen på A-niveau.
Opgaven lyder:
Når p angiver en bestemt vares pris, og t angiver tiden efter at salget er startet, så opfylder p differentialligningen:
dp/dt=42-0,042p
hvor p angives i kr., og t måles i døgn
Hvordan bestemmer jeg en forskrift for p, når det oplyses at p(60) = 1040?
Og hvordan bestemmer jeg p(30) og og p'(30)
på forhånd tak
Opgaven lyder:
Når p angiver en bestemt vares pris, og t angiver tiden efter at salget er startet, så opfylder p differentialligningen:
dp/dt=42-0,042p
hvor p angives i kr., og t måles i døgn
Hvordan bestemmer jeg en forskrift for p, når det oplyses at p(60) = 1040?
Og hvordan bestemmer jeg p(30) og og p'(30)
på forhånd tak
Skriv et svar til: Differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
