Matematik
Angiv definitionsmængden
30. marts 2008 af
cm90 (Slettet)
Opgaven lyder således:
Angiv definitionsmængden for funktionen
f(x)= (1/2)x - ln(2x+5)
Mit spøgsmål er så, hvordan gør man det?
På forhånd tak.
Angiv definitionsmængden for funktionen
f(x)= (1/2)x - ln(2x+5)
Mit spøgsmål er så, hvordan gør man det?
På forhånd tak.
Svar #1
30. marts 2008 af Kristian-Poulsen (Slettet)
Dm(f)=[-5/2;inf[
Man kan nemlig ikke umiddelbart tage logaritmen til et negativt tal.
Man kan nemlig ikke umiddelbart tage logaritmen til et negativt tal.
Svar #2
30. marts 2008 af cm90 (Slettet)
Tusinde tak! Men hvordan fandt du frem til at det var præcis -5/2?
Svar #3
30. marts 2008 af Kristian-Poulsen (Slettet)
Jeg skal finde ud hvad x skal være når
2x+5=0 <=> x=-5/2
Desuden skrev jeg forkert. Det skal være
Dm(f)=]-5/2,inf[
ln(0) er ikke defineret
Dog er lim[x->0](ln(x))=-inf
2x+5=0 <=> x=-5/2
Desuden skrev jeg forkert. Det skal være
Dm(f)=]-5/2,inf[
ln(0) er ikke defineret
Dog er lim[x->0](ln(x))=-inf
Skriv et svar til: Angiv definitionsmængden
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
