Matematik

Trekanter --> Trignometri

30. marts 2008 af 9200 (Slettet)
Jeg har her tre opgaver som jeg har siddet og gloet på i 3 timer. Jeg HÅBER virkelig at der er nogen der vil hjælpe.

Opgave 3001 lyder således:
http://peecee.dk/upload/view/106808

Figuren viser et rektangel ABCD
hvor /AB/ = 9,12.
Punktet E ligger på DC, således at det for trekant ABE gælder at vinkel E = 110°
Og /AE/ = 4,52.
M er midtpunktet af siden AB.
--Beregn vinkel B i trekant ABE samt længden af siden EB.
--Beregn /EM/ og /EC/.
………Jeg har allerede regnet vinkel B ud, vha. sinusrelationen, og fået det til at give 27,7 grader. Og også vinkel A= 42,7 grader.
Gælder der så ikke en regel for, når der i en trekant er 2 sider og 1 vinkel, hvor den ene side er modstående? Har også brug for hjælp til /EM/ og /EC/.
---------------------------------------------------------
3012:
I en trekant ABC med arealet 30 er:
Vinkel A = 39 grader og /AC/ = 12.
---Beregn /AB/ og /BC/.
---Beregn vinkel B og vinkel C.
Hjælp?
---------------------------------------------------------
3003:
http://peecee.dk/upload/view/106809

Om en trekant ABC oplyses, at vinkel A = 32,8 grader, a = 3,51 og c = 5,72.
Som vist på figuren, er der 2 muligheder for formen af trekant ABC.
Beregn for begge muligheder siden b.
…..Igen er der 1 vinkel og 2 sider, hvor den ene er modstående til vinklen A.
Jeg forstår ikke hvorfor der kan være 2 muligheder. Og kan slet ikke regne den ud.
------------------------------------------------

Please hjælp mig....Tusind Tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2008 af ibibib (Slettet)

3012. Benyt Areal=½·b·c·sinA

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2008 af ibibib (Slettet)

3003. Benyt sinusrelationerne.

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2008 af mathon

3003:

tegn en skitse
regnemaskinens vinkelmål sættes til degree!

sin(C1) = sin(180°-C1) = = sin(C2) = 5,72*sin(32,8°)/3,51 hvoraf
C1 = sin^-1(5,72*sin(32,8°)/3,51) = 62,0°
C2 = 180°-C1 = 180°-61,98° = 118,0°

B1 = 180°-(32,8°+62,0°) = 85,2°
b1 = 5,72*cos(32,8°) + 3,51*cos(62,0°) = 6,46

B2 = 62,0°-32,8° = 29,2°
b2 = 5,72*cos(32,8°) - 3,51*cos(62,0°) = 3,16

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2008 af cepta (Slettet)

Jeg forstår stadig ikke :(

#1 hvad sker der, hvis jeg gør det. Jeg har jo allerede arealet 30.

#3 Det har vi ikke rigtigt lært endnu.

Svar #5
30. marts 2008 af 9200 (Slettet)

Hov....kom til at bruge venindes bruger....

sorry.

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. marts 2008 af ibibib (Slettet)

3012.
Areal=½·b·c·sinA
30 = ½·12·c·sin39

Løs denne ligning.

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. september 2017 af justhannahmaria (Slettet)

3012


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. september 2017 af mathon

3012
                \tfrac{1}{2}\cdot b\cdot c\cdot \sin(A)=T

                c=\frac{2T}{b\cdot \sin(A)}       

                a=\sqrt{b^2+c^2-2\cdot b\cdot c\cdot \cos(A)}   


Skriv et svar til: Trekanter --> Trignometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.