Kemi

Stofmængdekoncentration

30. marts 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)
Hejsa, allesammen. :) Jeg har en lill træls opgave her, som jeg håber i kan hjælpe mig med.

Med pipette overføres 20,00mL 0,100M NaCl til en 500mL målekolbe, og der fyldes op til stregen med vand og omrystes. Hvad er koncentrationen af NaCl i den fortyndende opløsning?

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2008 af mathon

V1*c1 = V2*c2

c2 = V1*c1/V2

c2 = (20 mL)*(0,100 mmol/mL)/(500 mL) = 0,004 mmol/mL = 0,004 mol/L = 0,004 M

Svar #2
30. marts 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

mange tak, nu jeg har dig, har jeg to andre som driller.

Hvad er Ba2+ og Cl- i o,15M BaCl2?

Der skal laves 200mL 0,150m Na2SO4 (aq)
- Beskriv, hvordan man laver opløsningen?


På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2008 af mathon

BaCl2 --> Ba^(2+) + 2Cl^(-) (let opløseligt) med ionkoncentrationerne
................0,15 M......2*0,15 M


M(Na2SO4) = 142,04 g/mol

0,150 mol/L = (0,2*0,150 mol)/(200 mL) = (0,03 mol)/(200 mL) =
(0,03 mol)*(142,04 g/mol)/(200 mL) = (4,2612 g)/(200 mL)

Svar #4
30. marts 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

tak for hjælpen, det er dejligt at hjælpen kommer hurtigt :)

Skriv et svar til: Stofmængdekoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.