Matematik

Gør rede får punkter på tangent

30. marts 2008 af Nick83 (Slettet)
Hvordan går jeg rede får om punkterne A(4,2) og B(-8,-7) ligger på tangenten med ligningen: -3x - 2(y - 1)=0

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2008 af KristofferFage (Slettet)

Sæt tallene ind og se om ligningen går op.. (x,y)

Svar #2
30. marts 2008 af Nick83 (Slettet)

går op hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2008 af lålåseje (Slettet)

Om fx 3*4 - 2(2-1) = 0

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2008 af mathon

tangentligning:
-3x - 2(y - 1)=0 eller
y = -(3/2)x+1

ligning for linjen gennem A(4,2) og B(-8,-7)
(y-y1)/(x-x1) = (y2-y1)/(x2-x1)

(y-2)/(x-4) = (-7-2)/(-8-4) eller
y = (3/4)x-1

med skæringspunkt ((8/9),(-(1/3)), som eneste fælles punkt

Skriv et svar til: Gør rede får punkter på tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.