Matematik
differentialligninger af 1. orden
31. marts 2008 af
deluxe (Slettet)
Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave:
Udgangsspændingen U2 i et RC-kredsløb kan beskrives ved differentialligningen
(5*dU2(t))/dt)+U2(t)=U1(t),
Hvor U1 og U2 måles i volt og t måles i sekunder. Til tiden t=0 er U2(t)=0
a) beregn U2(t), når U1(t)=0,1*t
b)Hvilken værdi har spændingen U2(cirka) for t=60s
Udgangsspændingen U2 i et RC-kredsløb kan beskrives ved differentialligningen
(5*dU2(t))/dt)+U2(t)=U1(t),
Hvor U1 og U2 måles i volt og t måles i sekunder. Til tiden t=0 er U2(t)=0
a) beregn U2(t), når U1(t)=0,1*t
b)Hvilken værdi har spændingen U2(cirka) for t=60s
Svar #1
31. marts 2008 af peter lind
Drop først U1(t) og løs derefter den ændrede differentialligning ved hjælp af separation af variable. Gæt derefter på en løsning af samme form som U1(t)d.v.s af formen a*t+b og sæt det ind i differentialligningen. Summen af de 2 løsninger vil så være den fuldstændige løsning til differentialligningen.
Skriv et svar til: differentialligninger af 1. orden
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
