Matematik
skalaprodukt
31. marts 2008 af
mikeh (Slettet)
HEj.. nogle der vil hjælpe her?
udregn skalarprodukt?
(i+4j)*(j+4k)
mit svar: ij+16jk -> men det kan jeg godt se er forkert!
skriv desuden vektorerne på sædvanlig form med koordinater?
udregn skalarprodukt?
(i+4j)*(j+4k)
mit svar: ij+16jk -> men det kan jeg godt se er forkert!
skriv desuden vektorerne på sædvanlig form med koordinater?
Svar #1
31. marts 2008 af Kris_c (Slettet)
Du ganger sammen:
(i+4j)*(j+4k) = ij + 4ik + 4j^2 + 16jk
Skalarproduktet af to vektorer er desuden:
a*b = a1b1+a2b2 (altså a's førstekoordinat ganget med b's førstekoordinat plus a's andenkoordinat ganget med b's andenkoordinat)
Skriv igen hvis du har brug for mere hjælp :)
(i+4j)*(j+4k) = ij + 4ik + 4j^2 + 16jk
Skalarproduktet af to vektorer er desuden:
a*b = a1b1+a2b2 (altså a's førstekoordinat ganget med b's førstekoordinat plus a's andenkoordinat ganget med b's andenkoordinat)
Skriv igen hvis du har brug for mere hjælp :)
Svar #2
31. marts 2008 af mikeh (Slettet)
jeg forstår ikke det sidste?
altså: Skalarproduktet af to vektorer er desuden:
altså: Skalarproduktet af to vektorer er desuden:
Svar #4
12. april 2008 af Kris_c (Slettet)
Det sidste jeg skrev var en generel udregning af skalarproduktet af to vektorer..
Skriv et svar til: skalaprodukt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
