Matematik
differentialligning
31. marts 2008 af
Janeerendarling (Slettet)
Undersøg i hvert tilfælde om funktionen er en løsning til differentialligninge
a) y'=2y+2x, f(x)= 5*e^(2x)-4-4x-2
b) y'-5x*y+5x=0, f(x)=e^(3x)+1
a) y'=2y+2x, f(x)= 5*e^(2x)-4-4x-2
b) y'-5x*y+5x=0, f(x)=e^(3x)+1
Svar #1
31. marts 2008 af Michaelosm (Slettet)
Indsæt f(x) i stedet for y og f'(x) i stedet for y'. Se derefter om det passer. Dvs. om du får 0=0 når du reducerer.
Svar #2
31. marts 2008 af Jannik.rl (Slettet)
Indsæt f(x) på ys plads og f'(x) på y's og se om du kan reducere udtrykket til 0=0; kan du er f(x) en løsning til differentialligningen.
Skriv et svar til: differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
