Matematik

linære 1. ordens differentialligninger.

31. marts 2008 af Cosmo (Slettet)
Først et lille spørgsmål. Kan man lave y.mærke i mathcad når man kan på en ti-89? Evt hvordan.

Så til selve spørgsmålet. Synes selv jeg er kommet hen til nogle svære nogle.

http://Billedeupload.dk/showpic-1346.jpg Her er de så.

Er der en der kan fortælle mig en nem og forståelig metode til at regne sådan nogle. De første var lidt nemmere. Som f.eks. y'+2y=3 :). Har prøvet at indtaste nummer 15 på min ti-89 men den giver mig y=cosh(x). Ved ikke helt hvor den får det fra. Vil gerne be om hjælp her

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2008 af Xyxoz (Slettet)

For at differentiere i Mathcad bruger du

dy
-- f(x)
dx

-funktionen.

Svar #2
31. marts 2008 af Cosmo (Slettet)

man kan ikke både skrive dy/dx...kun d/dx eller d/dy

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2008 af Xyxoz (Slettet)

Nå ja, dy/dx er bare i hånden.
Så brug d/dx.

Svar #4
31. marts 2008 af Cosmo (Slettet)

så det vil sige at nummer 15 kommer til at hedde:

d/dx+y=e^x

og hvis vi så omregner det bliver det vel

y(x)=e^-x+e^x+k (altså efter man har sprunget nogle trin over?)

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. marts 2008 af Xyxoz (Slettet)

Nej, der skal ikke stå + y, bare stå d/dxf(x)
Kan godt være det er korrekt. Kan ikke lige regne det i hovedet, og Mathcad er på min bærbare ^^

Svar #6
31. marts 2008 af Cosmo (Slettet)

hvordan vil du så løse opgave 15? ligner sku noget volapyk

Brugbart svar (0)

Svar #7
31. marts 2008 af Xyxoz (Slettet)

Well, der står y(0) = 1, så y må have værdien 1, når x har værdien 0. De værdier kan du vel sætte ind og løse den.

Svar #8
31. marts 2008 af Cosmo (Slettet)

jo men tænker at man lige skal løse selve ligningen først, dvs. og integrere og så finde k

Skriv et svar til: linære 1. ordens differentialligninger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.