Matematik
Partiel eller Substition?
02. september 2004 af
NeWeB (Slettet)
Hej, jeg har bare lige hurtigt brug for hjælp til om jeg skal bruge partiel integration eller om jeg skal bruge integration ved substition, til denne her:
Integraletegn ((2cosx)/(2+sinx)) dx
Hvis jeg skal bruge integration ved substition, så må du meget gerne lige fortælle mig, om hvad jeg skal angive til at være t.
Modsat hvis det er partiel integration, hvad jeg så skal bruge der, som f(x) og g(x). Jeg har prøvet at angive f(x)=2cosx, og det blev til F(x)=2x*sinx, og g(x)=2+sinx, og det blev til g'(x)=cosx. Men jeg kan ikke rigtig få det til at ende som noget korrekt..
På forhånd mange tak
Integraletegn ((2cosx)/(2+sinx)) dx
Hvis jeg skal bruge integration ved substition, så må du meget gerne lige fortælle mig, om hvad jeg skal angive til at være t.
Modsat hvis det er partiel integration, hvad jeg så skal bruge der, som f(x) og g(x). Jeg har prøvet at angive f(x)=2cosx, og det blev til F(x)=2x*sinx, og g(x)=2+sinx, og det blev til g'(x)=cosx. Men jeg kan ikke rigtig få det til at ende som noget korrekt..
På forhånd mange tak
Svar #1
02. september 2004 af Samuel (Slettet)
Integration ved substitution.
t=2+sin(x)
dt=cos(x)dx
<=>
2dt=2cos(x)dx
dvs.
du skal bestemme flg. ubestemte integrale:
int((2cosx)/(2+sinx)) dx = 2*(int(1/t)dx..
t=2+sin(x)
dt=cos(x)dx
<=>
2dt=2cos(x)dx
dvs.
du skal bestemme flg. ubestemte integrale:
int((2cosx)/(2+sinx)) dx = 2*(int(1/t)dx..
Svar #2
02. september 2004 af Mads^^ (Slettet)
Jaeh - nu mangler jeg min formelsamling igen :)
Men den ser ret oplagt ud til at være noget med at substituere.
sinx' er vist cosx så det kommer nok til at gå flot ud og så står du tilbage med 1/t
Men den ser ret oplagt ud til at være noget med at substituere.
sinx' er vist cosx så det kommer nok til at gå flot ud og så står du tilbage med 1/t
Svar #3
02. september 2004 af NeWeB (Slettet)
tusind tak, jeg fandt ud af det, selv. Men glemte at skrive herinde. Men endnu engang tusind tak, for jeres hjælp.
Skriv et svar til: Partiel eller Substition?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
