Kemi
Syre-basetirering
01. april 2008 af
ønskefrø (Slettet)
Hej alle vi er nogle tøser, som har problemer med en kemiafl. Vi har allerede regnet noget, men resten driller. Please help us - så er i super søde!
Ækvivalenspunktet nås ved tilsætning af 19,25 mL NaOH. PH er her 7,08.
Saltsyrens koncentration:
0,077 M
c) Beregning af pH før tilsætning af basen:
1,11
d) Beregning af pH ved tilsætning af 5mL base:
da) Beregn stofmængden af oxoniumioner:
Dette har vi allerede beregnet i punkt b til: 0,077 M
db)Beregn stofmængden af hyroxidioner (OH-), der er tilsat:
For alle fortyndede vandige opløsninger gælder det at vands ionprodukt:
[H3O+] * [OH-] = 1,0*10^-14 (mol/L)2
Koncentrationen af OH- vil være: [OH-]= 1,0*10^-14 M2/[H3O +]
[OH-]= 1,0*10^-14 M2/0,077M = 1,299*10^-13M
dc)Beregn udfra (da) og (db) stofmængden af overskydende oxoniumioner, idet du må antage, at antallet alle tilstedeværende hyroxidioner har reageret med oxoniumionerne:
[H3O+] og [OH-] reagerer i forholdet 1:1
Derfor må de overskydende oxoniumioner kunne findes ved subtraktion: 0,077 M-1,299*10^-13M = 0,077M
dd) Beregn det samlede volumen i kolben efter tilsætning af 5mL
de)Beregn koncentrationen af saltsyren efter tilsætningen af 5 mL base:
df) Beregn pH ud fra den nye koncentration:
e) Beregn på samme måde pH ved tilsætning af 10 mL base
f) Beregn på sammme måde pH ved tilsætning af 25 ml base
...
Håber der er nogen der kan hjælpe os bare en lille smule videre. På forhånd tak
Ækvivalenspunktet nås ved tilsætning af 19,25 mL NaOH. PH er her 7,08.
Saltsyrens koncentration:
0,077 M
c) Beregning af pH før tilsætning af basen:
1,11
d) Beregning af pH ved tilsætning af 5mL base:
da) Beregn stofmængden af oxoniumioner:
Dette har vi allerede beregnet i punkt b til: 0,077 M
db)Beregn stofmængden af hyroxidioner (OH-), der er tilsat:
For alle fortyndede vandige opløsninger gælder det at vands ionprodukt:
[H3O+] * [OH-] = 1,0*10^-14 (mol/L)2
Koncentrationen af OH- vil være: [OH-]= 1,0*10^-14 M2/[H3O +]
[OH-]= 1,0*10^-14 M2/0,077M = 1,299*10^-13M
dc)Beregn udfra (da) og (db) stofmængden af overskydende oxoniumioner, idet du må antage, at antallet alle tilstedeværende hyroxidioner har reageret med oxoniumionerne:
[H3O+] og [OH-] reagerer i forholdet 1:1
Derfor må de overskydende oxoniumioner kunne findes ved subtraktion: 0,077 M-1,299*10^-13M = 0,077M
dd) Beregn det samlede volumen i kolben efter tilsætning af 5mL
de)Beregn koncentrationen af saltsyren efter tilsætningen af 5 mL base:
df) Beregn pH ud fra den nye koncentration:
e) Beregn på samme måde pH ved tilsætning af 10 mL base
f) Beregn på sammme måde pH ved tilsætning af 25 ml base
...
Håber der er nogen der kan hjælpe os bare en lille smule videre. På forhånd tak
Skriv et svar til: Syre-basetirering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
