Matematik

Hjæælp

01. april 2008 af Nisa1 (Slettet)
Er virkelig gået i stå, håber nogen kan hjælpe :D

Lad f(x) = x^2-1. lav den sammensatte funktion f(f(x)) og løsligningen f(f(x))

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Den sammensatte funktion f(f(x)) betyder, at du skal indsætte f(x) på x's plads. :)

f(f(x))=(x^2-1)^2-1

For at løse den skal du blot sætte (x^2-1)^2-1=0.

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2008 af mathon

f(x) = x^2-1

f(f(x)) = f(x^2-1) = (x^2-1)^2-1 = x^4-2x^2+1-1 = x^4-2x^2

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2008 af mathon

f(f(x)) = x^4-2x^2 = 0

x^4-2x^2 = 0

x^2(x^2-2)=0 ......

Skriv et svar til: Hjæælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.