Fysik
Bølge
02. april 2008 af
Izzle (Slettet)
Vil bare lige spørger et optisk glitter på 200 linjer pr. mm. hvor meget det er i nm (nano meter)? hvordan regner jeg det ud ?
Svar #6
02. april 2008 af tazz0r (Slettet)
altså 1nm = 10^-9 meter dvs. 200 linier pr. mm som er 1/1000 af en meter...
200/1000000 = 0,0002 linjer pr. nm
200/1000000 = 0,0002 linjer pr. nm
Svar #9
02. april 2008 af Contradel (Slettet)
Hvis der er 200 ridser på 1 mm er der altså 1/200 afstand mellem hver rids, angivet i mm.
For at lave mm om til nanometer skal du gange med 10^6 dvs.
1/200 * 10^6 = 5000 nm
For at lave mm om til nanometer skal du gange med 10^6 dvs.
1/200 * 10^6 = 5000 nm
Skriv et svar til: Bølge
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
