Matematik
tangent til Parabel
04. september 2004 af
d4dr-long (Slettet)
Hey
Sidder lidt fast i en opgave, og håber at der er en der har et godt hint så jeg kan komme videre.
Jeg har ligningen på en parabel, og har via andre udregninger fundet ud af at den har en tangent med hældningen -2. Min opgave er at bestemme førstekoordinaten til skæringspunktet mellem parablen og linien.
Hvordan kommer jeg igang med det?
Har forsøgt med flere metoder, uden at finde et x der passer med en tegning af det.
Sidder lidt fast i en opgave, og håber at der er en der har et godt hint så jeg kan komme videre.
Jeg har ligningen på en parabel, og har via andre udregninger fundet ud af at den har en tangent med hældningen -2. Min opgave er at bestemme førstekoordinaten til skæringspunktet mellem parablen og linien.
Hvordan kommer jeg igang med det?
Har forsøgt med flere metoder, uden at finde et x der passer med en tegning af det.
Svar #1
04. september 2004 af Lurch (Slettet)
f(x)=....... din parabel
find f'(x) og løs f'(x)=2
så finder du din x-værdi, hvori hældningen er 2
find f'(x) og løs f'(x)=2
så finder du din x-værdi, hvori hældningen er 2
Skriv et svar til: tangent til Parabel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
