Matematik
Procentregning
07. marts 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hej!!!
Jeg vil have hjælpe med de opgaver.
1)En bank tilbyder sine kunder at indsætte penge på en speciel konto. Renten på denne konto er:
1. år 6%, 2. år 9,5%, 3. år 10,2% og 4. år 12,2%
hvor meget vil man kunne hæve efter 4 år, hvis man har indsat 1000 kr. på en sådan konto?
hvor stor har den gennemsnitlige årlige rente været?
2) Et annuitetslån på 200 000 kr. afvikles med kvartårlige ydelser; renten er 2,5% pr. kvartår.
Låntageren kan vælge, om lånet skal afvikles over 20 eller30 år.
Beregn i begge tilfælde ydelsen pr. kvartår.
hvor meget kommer han i alt til at betale tilbage, hvis han vælger at betale over 20 år? over 30 år?
De her opgaver står i bogen, matematik hf fællesfag.
Jeg vil gerne at I fortæller mig hvordan kan jeg lave de opgave.
På forhånden tak.
Jeg vil have hjælpe med de opgaver.
1)En bank tilbyder sine kunder at indsætte penge på en speciel konto. Renten på denne konto er:
1. år 6%, 2. år 9,5%, 3. år 10,2% og 4. år 12,2%
hvor meget vil man kunne hæve efter 4 år, hvis man har indsat 1000 kr. på en sådan konto?
hvor stor har den gennemsnitlige årlige rente været?
2) Et annuitetslån på 200 000 kr. afvikles med kvartårlige ydelser; renten er 2,5% pr. kvartår.
Låntageren kan vælge, om lånet skal afvikles over 20 eller30 år.
Beregn i begge tilfælde ydelsen pr. kvartår.
hvor meget kommer han i alt til at betale tilbage, hvis han vælger at betale over 20 år? over 30 år?
De her opgaver står i bogen, matematik hf fællesfag.
Jeg vil gerne at I fortæller mig hvordan kan jeg lave de opgave.
På forhånden tak.
Svar #1
07. marts 2003 af cracker (Slettet)
Jeg kan da fort©¡lle hvilken form, du kan bruge til at finde den gennemsnitlige rente
(1+r) = n¡î (1+r1)*(1+r2) ...(1+rn)
ved beregning af ydelsen i spg. 2 kan du bruge formlen
r
Y = G --------
1-(1+r)^-n
(1+r) = n¡î (1+r1)*(1+r2) ...(1+rn)
ved beregning af ydelsen i spg. 2 kan du bruge formlen
r
Y = G --------
1-(1+r)^-n
Svar #2
07. marts 2003 af cracker (Slettet)
Ja det kom vist til at stå lidt rodet, så hvis du ikke kan se en sammenhæng i det, så håber jeg for dig, at der er en anden, som svarer, hvis dette ikke er tilfælde, så kan jeg sende et mere overskueligt svar til din mail adresse, hvis du er interesseret i det
Skriv et svar til: Procentregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
