Kemi

Natriumhydroxid

05. april 2008 af cinq (Slettet)
Er dette korrekt:

Spørgsmål: Natriumhydroxid opløst i vand reagerer basisk. Opskriv reaktionsskema for opløsning af natriumhydroxid i vand:

NaOH(s) -> Na+(aq) + OH-(aq)

Na+(aq) + H20(l) -> ingen reaktion

OH-(aq) + H20(l) -> ingen reaktion

Svar #1
05. april 2008 af cinq (Slettet)

... lige et ekstra spørgsmål (er virkelig en idiot til kemi hehe).

4) Koncentreret saltsyre inderholder 36% vægtprocent hydrogenchlorid HCL og densiteten er 1,18 g/mL.
a) Beregn massen af 1L koncentreret saltsyre.

Hvordan regner man det ud? Jeg forstår slet ikke sammenhængen mellem de tal.

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2008 af Lisa02 (Slettet)

Den reaktion der forløber når natriumhydroxid og vand reagere med hinanden ser således ud:

NaOH + H2O -> (Na+ + OH- + H2O

Så vidt jeg husker, så sker der INGEN reaktion med bare en opløsning af natriumhydrixid i vand. NaOH bliver opløst i sin ionform, som fremgår i reatkionen. Man får Na+ samt OH- og selvf. H2O.

Håber du forstår?

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2008 af sapiens (Slettet)

#0 er korrekt. der sker bare en opløsning af saltet.

#2 find m(HCl) ved densitet=masse/volumen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2008 af Milo00 (Slettet)

Hvilket vil sige

m=d*V

Svar #5
06. april 2008 af cinq (Slettet)

Okay, tak for jeres svar.

Til #3 og 4# - og jer andre hvis I har et svar hehe:

Vil det så sige: 1,18 * 100 = 118

Altså, massen af 1L koncentreret saltsyre er lig med 118 (ukendt benævnelse)?

Svar #6
07. april 2008 af cinq (Slettet)

Hov, det jeg mener er: m(HCL) = 1,18 g/mL * 1000 mL = 1,18 kg

Er det korrekt? - håber I vil svare :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. marts 2009 af p_fogh (Slettet)

#6 er helt korrekt.

En nem måde at få mening på det hele er at foretage enhedskontrol. Der blev oprindeligt spurgt om noget med masse, altså søges et svar i gram eller kilo. Da det oplyste er noget med gram/mL skal der altså ganges nogle milliliter på for at få et resultat der passer til svaret.

Mht NaOH er svarene så vidt jeg kan se korrekte, men men kunne tilføje at OH- jo indgår i vands autoprotolyse, og at der ergo er en ligevægt H20 <-->H+ + OH- som påvirkes af tilsætning af NaOH til vand. (Vandet bliver jo mere basisk)


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. februar 2010 af Anettepa (Slettet)

Hm.. Sidder også lige med spørgsmålet om NaOH + H2O --> ??? Altså teoretisk sker der ingen reaktion, det er rigtigt nok. Men, men, men det er jo bare sådan at når man laver forsøget bliver den blandede væske drøn varm. Altså et normalt tegn på at atomer og/eller molekyler reagere og danner et nyt stof. Man hvordan kan det være? Håber der er noget der kan hjælpe:)


Skriv et svar til: Natriumhydroxid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.