Matematik
omvendt a og b
06. april 2008 af
andreaspeter89 (Slettet)
Hej.
På lommeregneren TI 89 er ligningen for en eksponentiel funktion f(x)=a*b^x, men i "virkeligheden" er den jo f(x)=b*a^x. Hvis nu jeg får lommeregneren til at finde a og b, og vi f.eks. siger a=1 og b=2, skal jeg så skrive 1*2^x på papiret og lade som om de 2 ligninger, altså a*b^x eller b*a^x, er den samme eller skal jeg omskrive så det bliver til 2*1^x, b*a^x?
hurtigt svar ønskes (:
På lommeregneren TI 89 er ligningen for en eksponentiel funktion f(x)=a*b^x, men i "virkeligheden" er den jo f(x)=b*a^x. Hvis nu jeg får lommeregneren til at finde a og b, og vi f.eks. siger a=1 og b=2, skal jeg så skrive 1*2^x på papiret og lade som om de 2 ligninger, altså a*b^x eller b*a^x, er den samme eller skal jeg omskrive så det bliver til 2*1^x, b*a^x?
hurtigt svar ønskes (:
Svar #1
06. april 2008 af Molle (Slettet)
Forstår det vist ikke helt...
Lommeregneren:
y = a*b^x
a = 1
b = 2
Så y = 1*2^x
Dit svar på papiret skal så være:
y = b*a^x
a = 2
b = 1
så y = 1*2^x
Lommeregneren:
y = a*b^x
a = 1
b = 2
Så y = 1*2^x
Dit svar på papiret skal så være:
y = b*a^x
a = 2
b = 1
så y = 1*2^x
Skriv et svar til: omvendt a og b
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
