Matematik
power regression
06. april 2008 af
cloudo (Slettet)
jeg har fået at vide at potensudvikling y=b*x^a er det samme som power regression på lommeregneren (TI-89), men på lommeregneren står der noget helt andet: y=a*x^b.
er det mon det samme?
f.eks.
Følgende to punkter ligger på grafen for en potensudvikling: A(2; 14.142) og
B(3; 25.981).
Find a og b og skriv ligningen.
jeg har tastet det ind i lommeregneren og jeg får.
y = a*x^b
a = 4.99979
b = 1.50005
r2 = 1.
r = 1.
ligningen bliver så: y=4.99979*x^1.50005
skulle det ikke være: y=b*x^a
y=1.50005x^4.99979 ???????
er det mon det samme?
f.eks.
Følgende to punkter ligger på grafen for en potensudvikling: A(2; 14.142) og
B(3; 25.981).
Find a og b og skriv ligningen.
jeg har tastet det ind i lommeregneren og jeg får.
y = a*x^b
a = 4.99979
b = 1.50005
r2 = 1.
r = 1.
ligningen bliver så: y=4.99979*x^1.50005
skulle det ikke være: y=b*x^a
y=1.50005x^4.99979 ???????
Svar #2
06. april 2008 af peberdelfinen (Slettet)
TI-89 bruger amerikansk skrivemåde. Det skal du ikke lade dig forvirre af,så du bruger bare y=4.99979*x^1.50005, som du får ved at indsætte lommeregnerens a værdi på a's plads i lommeregnerens standardforskrift og det samme med b.
Svar #3
06. april 2008 af cloudo (Slettet)
så jeg bruger bare y=4.99979*x^1.50005
til at regne andre punkter ud?
f.eks.
x = 1
y = 4.99979*1^1.50005
y = 4.99979
og
x = 1.2
y = 4.99979*1.2^1.50005
y = 6.57245
er det rigtigte?
til at regne andre punkter ud?
f.eks.
x = 1
y = 4.99979*1^1.50005
y = 4.99979
og
x = 1.2
y = 4.99979*1.2^1.50005
y = 6.57245
er det rigtigte?
Skriv et svar til: power regression
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
