Kemi
Okay... pH?
06. april 2008 af
ninjasani (Slettet)
Okay... Jeg ved godt at pH = -log[H3O+]
men min opgave lyder:
Hvad er pH i en 10% NaOH, når det vides at densiteten = 1,1089 g/mL.
Og ærlig talt ved jeg ikke hvor jeg skal starte. Hver sød at give mig et lille skub i den rigtige retning!
men min opgave lyder:
Hvad er pH i en 10% NaOH, når det vides at densiteten = 1,1089 g/mL.
Og ærlig talt ved jeg ikke hvor jeg skal starte. Hver sød at give mig et lille skub i den rigtige retning!
Svar #1
10. april 2008 af mathon
...og ved måske også godt at pOH = -log([OH^(-)])
og ved 25°C
pH = 14 - pOH
M(NaOH) = 40 g/mol
c_formel = ((0,10*V*d)/M)/V) = 0,10*d/M = 0,10*(1108,9 g/L)/(40 g/mol) =
2,77225 mol/L = 2,77225 M
NaOH er 100% ioniseret i vandig opløsning, hvorfor
[OH^(-)] = c(NaOH)_formel = 2,77225 M
pOH = -log([OH^(-)]) = -log(2,77225) = -0,442832
pH = 14 - (-0,442832) = 14,4
og ved 25°C
pH = 14 - pOH
M(NaOH) = 40 g/mol
c_formel = ((0,10*V*d)/M)/V) = 0,10*d/M = 0,10*(1108,9 g/L)/(40 g/mol) =
2,77225 mol/L = 2,77225 M
NaOH er 100% ioniseret i vandig opløsning, hvorfor
[OH^(-)] = c(NaOH)_formel = 2,77225 M
pOH = -log([OH^(-)]) = -log(2,77225) = -0,442832
pH = 14 - (-0,442832) = 14,4
Skriv et svar til: Okay... pH?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
