Matematik
Hjælp til skæringspunkt
07. april 2008 af
kim19 (Slettet)
Graferne for de eksponentielle udviklinger
f(x)= 6*0,65^x og g(x)= 1,5*1,75^x
skærer hinanden i 1. kvadrat.
Bestem koordinaterne til dette skæringspunkt med 4 decimaler.
Hvordan gør jeg det, kan slet ikke komme igang med opgaven. Håber en vil hjælpe
Tak
f(x)= 6*0,65^x og g(x)= 1,5*1,75^x
skærer hinanden i 1. kvadrat.
Bestem koordinaterne til dette skæringspunkt med 4 decimaler.
Hvordan gør jeg det, kan slet ikke komme igang med opgaven. Håber en vil hjælpe
Tak
Svar #1
07. april 2008 af dnadan (Slettet)
f(x)=g(x)
6*0,65^x=1,5*1,75^x for x>0 Løs denne ligning med hensyn til x. Når dette er gjort findes den tilhørende y koordinat ved indsættelse i enten g(x) eller f(x).
6*0,65^x=1,5*1,75^x for x>0 Løs denne ligning med hensyn til x. Når dette er gjort findes den tilhørende y koordinat ved indsættelse i enten g(x) eller f(x).
Svar #2
07. april 2008 af kiju (Slettet)
Du kan sætte de to funktioner lig hinanden og finde en fælles x-værdi. Den x-værdi indsætter du så i en af funktionerne og finder y-værdien.
Skriv et svar til: Hjælp til skæringspunkt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
