Matematik
Potensfunktion, bestem tallene a og b
07. april 2008 af
Malle-pigen (Slettet)
Hej
sidder med en opgave som egentlig burde være rimelig simpel.
opgaven lyder som følger
En funktion f er af typen f(x)=b*x^a, og der gælder, at f(2)=4 og f(4)=64
- bestem tallene a og b
på forhånd tak :)
sidder med en opgave som egentlig burde være rimelig simpel.
opgaven lyder som følger
En funktion f er af typen f(x)=b*x^a, og der gælder, at f(2)=4 og f(4)=64
- bestem tallene a og b
på forhånd tak :)
Svar #2
07. april 2008 af mathon
y = b*x^a
64 = b*4^a
4 = b*2^a........divider ligningerne og isoler a
b = y/x^a = 4/2^a
64 = b*4^a
4 = b*2^a........divider ligningerne og isoler a
b = y/x^a = 4/2^a
Svar #5
18. april 2009 af fissankp (Slettet)
Hvordan skal jeg udregne dem hvis jeg ikke kan bruge hjælpe midler. Jeg kan kun komme til B=2^a. Håber der er en som kan hjælpe mig.
Skriv et svar til: Potensfunktion, bestem tallene a og b
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
