Fysik
termodynamik
07. april 2008 af
Hulubolu (Slettet)
En stor ballon med et volumen V1=2,00*10^3 m^3 indeholder helium ved 15 grader celcius og atmosfærisk tryk. Ballonen slippes ved jordoverfladen og stiger hurtigt op til en højde h hvor trykket er 0.900 atm. Ved den hurtige opstigning kan det antages, at der gassen i ballonen ikke udveksler varme med omgivelserne.
a) Bestem ballonens volumen ved højden h.
b) Beregn temperaturen inde i ballonen ved højden h
c) Bestem tilvæksten i indre energi for heliumet regnet fra jordoverfladen til højden h.
Ønsker lidt hjælp til disse opgaver
a) Bestem ballonens volumen ved højden h.
b) Beregn temperaturen inde i ballonen ved højden h
c) Bestem tilvæksten i indre energi for heliumet regnet fra jordoverfladen til højden h.
Ønsker lidt hjælp til disse opgaver
Svar #1
08. april 2008 af Lurch (Slettet)
Tre hints:
Idealgasloven : PV = nRT. Husk at nogle størrelser er konstante her.
Adiabatisk proces: P*V^a=konstant, a~gamma. denne har med gassens frihedsgrader at gøre.
indre energi: Ei=1/2*k*T, pr. frihedagrad, pr. molekyle!
Idealgasloven : PV = nRT. Husk at nogle størrelser er konstante her.
Adiabatisk proces: P*V^a=konstant, a~gamma. denne har med gassens frihedsgrader at gøre.
indre energi: Ei=1/2*k*T, pr. frihedagrad, pr. molekyle!
Skriv et svar til: termodynamik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
