Matematik

matematikopgave

05. september 2004 af cs (Slettet)
Hej vil hører om der er nogle der kan hjælpe mig med differentering af denne funktion, da jeg har problemer med den.

f(x)=(1/2)*ln(e^x-1)-x

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2004 af Samuel (Slettet)

Du skal benytte produktreglen:

(f(x)*g(x))'=f'(x)*g(x)+f(x)*g'(x)

Du skal så blot huske, du også har leddet "-x". Dette skal differentieres særskilt (jf. differensreglen).

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2004 af Samuel (Slettet)

Nej, beklager!

Jeg så ikke, at der stod (1/2).

Du skal benytte konstantfaktor-reglen.

Du lader (1/2) stå og ganger med ln(e^x-1)'. Husk, at det er en sammensat funktion!

Svar #3
05. september 2004 af cs (Slettet)

har stadig problemer med den,har svært ved at differentere når det er en sammensat funktion.

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2004 af Damon (Slettet)

f(x)=(1/2)*ln(e^x-1)-x, x>0
f'(x)= ½ * (1/(e^x-1))* e^x -1, x>0

Svar #5
05. september 2004 af cs (Slettet)

Okay men har skrevet den lidt forkert op, der skulle have stået, ændre det noget??

f(x)=(1/2)*ln(e^2x-1)-x

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. september 2004 af Samuel (Slettet)

Næ, vel ikke det store, men står der e^(2x-1) eller (e^(2x)-1) ??

Det gør jo en forskel...

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. september 2004 af Damon (Slettet)

Ja det gør det. Og jeg har også differentieret forkert - prøver igen:

f(x)=(1/2)*ln(e^2x-1)-x, x>0
f'(x)=(1/2)*(1/(e^2x-1))* (e^2x-1) * 2 - 1, x>0

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. september 2004 af Damon (Slettet)

cs jeg er gået ud fra at du med e^2x-1 mente e^(2x-1) - eller mente du det du skrev? :P

Svar #9
05. september 2004 af cs (Slettet)

(e^2x)-1

Svar #10
05. september 2004 af cs (Slettet)

Er helt væk kan overhovedet ikke finde ud af den

Svar #11
05. september 2004 af cs (Slettet)

er der ikke nogle der lige gider og tag et kig på det

Brugbart svar (0)

Svar #12
05. september 2004 af Damon (Slettet)

Jo - hvis du skriverfunktionen op som du er 100% sikker på den ser ud :)

Brugbart svar (0)

Svar #13
05. september 2004 af Damon (Slettet)

Nå, jeg daffer i seng - kigger på den i morgen, hvis du da ikke skal aflevere i morgen :P

Svar #14
06. september 2004 af cs (Slettet)

f(x)=(1/2)*ln((e^2x)-1)-x

Brugbart svar (0)

Svar #15
06. september 2004 af sigmund (Slettet)

Det er en sammensat funktion, og differentieres følgelig som en sådan: f'(x)=(1/2)*(1/(e^(2*x)-1))*2*e^(2*x). Forstår du?

Svar #16
06. september 2004 af cs (Slettet)

ikke helt kan ikke få den til at give 1/((e^2x)-1) som den burde.

Svar #17
06. september 2004 af cs (Slettet)

Er der ikke nogle der kan hjælpe. Da jeg ikke har haft så meget med sammensatte funktioner.

Svar #18
06. september 2004 af cs (Slettet)

please, har virkelig fosøgt men kan ikke komme videre,

Svar #19
06. september 2004 af cs (Slettet)

Er der slet ingen til rådighed

Brugbart svar (0)

Svar #20
06. september 2004 af Damon (Slettet)

Jeg kan ikke hjælpe dig mere end jeg har gjort

Skriv et svar til: matematikopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.