Kemi
Mængdeberegninger
08. april 2008 af
Tandra (Slettet)
Hej! Tænkte på om jeg kunne få noget hjælp med flg. opgave:
3 A (aq) + 4 B (aq) -> 5/2 C (aq) + 2 D (aq)
A (s) og B (s) opløses i vand, så [A] = 1,0 M og [B] = 2,0 M. Senere måles [A] til at være 0,5 M. Bestem koncentrationerne af de andre stoffer.
Hvordan gør jeg det?
3 A (aq) + 4 B (aq) -> 5/2 C (aq) + 2 D (aq)
A (s) og B (s) opløses i vand, så [A] = 1,0 M og [B] = 2,0 M. Senere måles [A] til at være 0,5 M. Bestem koncentrationerne af de andre stoffer.
Hvordan gør jeg det?
Svar #1
08. april 2008 af mathon
3 A (aq) + 4 B (aq) <-> 2,5 C (aq) + 2 D (aq), hvoraf kan læses, at
3 mol A ækvivalerer 4 mol B, 2,5 mol C og 2 mol D
koncentrationer:
...................... A........................B........................C........................D
start:...........1 mol/L..............2 mol/L..............0 mol/L..............0 mol/L
ligevægt:.....0,5 mol/L..........(4/3) mol/L........(5/12) mol/L.......(1/3) mol/L
3 mol A ækvivalerer 4 mol B, 2,5 mol C og 2 mol D
koncentrationer:
...................... A........................B........................C........................D
start:...........1 mol/L..............2 mol/L..............0 mol/L..............0 mol/L
ligevægt:.....0,5 mol/L..........(4/3) mol/L........(5/12) mol/L.......(1/3) mol/L
Svar #2
08. april 2008 af Tandra (Slettet)
Hej mathon, mange tak, tror rent faktisk jeg har forstået det nu!
Skriv et svar til: Mængdeberegninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
