Matematik
Beregning af ligning
08. april 2008 af
touchofpink (Slettet)
Jeg er gået et meget i stå ved en opgave der hedder
f er bestemt ved f(x)=1-cosx, x tilhører [0;2pi]
så bliver jeg bedt om at løse ved beregning af f(x)=0,5
men hvis jeg så har min ligning 0,5=1-cosx hvad betyder så alt det med 0;2pi..er det ikke noget med den løber på en cirkel???
f er bestemt ved f(x)=1-cosx, x tilhører [0;2pi]
så bliver jeg bedt om at løse ved beregning af f(x)=0,5
men hvis jeg så har min ligning 0,5=1-cosx hvad betyder så alt det med 0;2pi..er det ikke noget med den løber på en cirkel???
Svar #2
08. april 2008 af mathon
0,5 = 1-cos(xo+p*(2pi))
cos(xo+p*(2pi)) = 0,5
for p=0
gælder, da cos er en lige funktion cos(xo) = cos(-xo)
xo1 = cos^-1(0,5) = (pi/3) v xo2 = -(pi/3)
for p=1
gælder
xo1+2*pi =(pi/3)+2*pi >2*pi, som må forkastes
xo2 = -(pi/3)+2*pi = (5*pi/3), som er en løsning:
konklusion:
L = {(pi/3),(5*pi/3)}
cos(xo+p*(2pi)) = 0,5
for p=0
gælder, da cos er en lige funktion cos(xo) = cos(-xo)
xo1 = cos^-1(0,5) = (pi/3) v xo2 = -(pi/3)
for p=1
gælder
xo1+2*pi =(pi/3)+2*pi >2*pi, som må forkastes
xo2 = -(pi/3)+2*pi = (5*pi/3), som er en løsning:
konklusion:
L = {(pi/3),(5*pi/3)}
Skriv et svar til: Beregning af ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
