Matematik

Tredjegrads polynomium??

09. april 2008 af ECS (Slettet)
Opgave:
Du skal vise, hvorledes du bestemmer fortegn for et faktoriseret trediegradspolynomium.
Her skal du naturligvis medtage alle tænkelige faktoriseringer.

Er der en venlig sjæl som kan forklare mig hvad i al verden jeg skal svare?

Det er vel ikke det samme som 2gradspolynomium?

Beklager hvis spørgsmålet er dumt, men jeg er helt blank!

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2008 af mathon

prøv med
4x^3 - 24x^2 - 4x + 120 = 0

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2008 af mathon

f(3)=0, hvorfor x=3 er rod

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2008 af mathon

(x-3) er derfor divisor i f(x), hvoraf

f(x) = (x-3)(4x^2-12x-40), som kan faktoriseres yderligere ........

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. april 2008 af mathon

til
f(x) = (x-3)(4x^2-12x-40) = 4(x-3)(x-5)(x+2)

f(x) = 4(x+2)(x-3)(x-5), da faktorernes orden er ligegyldig

fortegnsvariation for (x+2)(x-3)(x-5):
for x0
for 35 fås (+)(+)(+)=(+) dvs. f(x)>0

Svar #5
09. april 2008 af ECS (Slettet)

Tusind tak.

Skriv et svar til: Tredjegrads polynomium??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.