Matematik

Procenten af radioaktivt stof

09. april 2008 af theghostofyou (Slettet)
Hej
"Mængden af et bestemt radioaktivt stof aftager eksponentialt med tiden. Efter 6 timer er 70% af stoffet tilbage.

Hvor mange procent af stoffet er tilbage efter 18 timer?"

Jeg har beregnet a værdien, ved at sige T 1/3= 6 timer og derved fundet a-værdien ved at sige 10^log1/3 / 6 t
a=0,6559911069

Og b-værdien

b=70/0.6559911069^6 = 878,326113

Har jeg regnet det forkert ud?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2008 af mathon

m = mo*a^t

a^t = m/mo = (0,70 mo)/mo = 0,7
a = 0,7^(1/6) = 0,942287 hvoraf

0,942287^t = m/mo

0,942287^18 = m/mo = 0,34399

m/mo = 0,34399 = 34,3%

Svar #2
09. april 2008 af theghostofyou (Slettet)

Hvad står m og mo for?

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2008 af mathon

m = m(t) er massen til tiden t
mo = massen til tiden 0

Skriv et svar til: Procenten af radioaktivt stof

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.