Matematik
Parabel, bestem b's fortegn.
09. april 2008 af
JonasRaakjaer (Slettet)
Jeg skal lave en opgave, og jeg har brug for at vide hvad fortegnet til b er i en parabel. Hvordan kan man se det, parablen ligger med sit toppunkt i 2. kvadrant, og venstre gren skærer y-aksen over (0,0)..
Har læst den har noget at gøre med grenenes skæring med y-aksen. Men ikke mere end det.
Håber der er nogen der kan hjælpe..
Har læst den har noget at gøre med grenenes skæring med y-aksen. Men ikke mere end det.
Håber der er nogen der kan hjælpe..
Svar #1
09. april 2008 af pdebes (Slettet)
f(x)=ax^2+bx+c
f'(x)=2ax+b
f'(0)=b
Så der hvor funktion f skær y-aksen er b tangenthældningen i det punkt.
f'(x)=2ax+b
f'(0)=b
Så der hvor funktion f skær y-aksen er b tangenthældningen i det punkt.
Skriv et svar til: Parabel, bestem b's fortegn.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
