Matematik
Find b, når nulpunkter er kendt
10. april 2008 af
MissHiwatari (Slettet)
Hej,
Jeg sidder lidt fast i en opgave, der lyder som følger:
"f(x)=2x^2+bx-4.
Bestem b således, at f har nulpunkterne -1 og 3."
Jeg har overhovedet ingen anelse om, hvordan den skal løses, så al hjælp er velkommen!
Tak.
Jeg sidder lidt fast i en opgave, der lyder som følger:
"f(x)=2x^2+bx-4.
Bestem b således, at f har nulpunkterne -1 og 3."
Jeg har overhovedet ingen anelse om, hvordan den skal løses, så al hjælp er velkommen!
Tak.
Svar #1
10. april 2008 af Jerslev (Slettet)
#0: Du har at gøre med en andensgradsligning. Opskriv diskriminanten og derefter løsningen. :) Herefter kan b isoleres vha. dine to nulpunkter.
Svar #4
10. april 2008 af mathon
y = 2x^2 + bx - 4
0 = 2*(-1)^2 + b*(-1) - 4 = 2-b-4, hvoraf
b = -2
0 = 2*3^2 + b*3 - 4 = 18+3b-4, hvoraf
b = (14/3)
så opgaveteksten er forkert!
0 = 2*(-1)^2 + b*(-1) - 4 = 2-b-4, hvoraf
b = -2
0 = 2*3^2 + b*3 - 4 = 18+3b-4, hvoraf
b = (14/3)
så opgaveteksten er forkert!
Svar #5
10. april 2008 af MissHiwatari (Slettet)
#4: Det var dog mærkeligt, det må jeg fortælle min lærer så! Mange tusind tak for hjælpen!
Skriv et svar til: Find b, når nulpunkter er kendt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
