Fysik
Serieforbindelse med resistorer.
10. april 2008 af
Damir (Slettet)
Jeg har en opgave jeg er i tvivl om.
http://peecee.dk/upload/view/108422
Det kan ikke være så simpelt ud fra Ohm's lov at forklare, at den stiger.
http://peecee.dk/upload/view/108422
Det kan ikke være så simpelt ud fra Ohm's lov at forklare, at den stiger.
Svar #1
10. april 2008 af Lurch (Slettet)
Hvis du bruger Ohms lov og roder lidt rundt med dine variable, så finder du at U stiger når Rt stiger
Svar #2
10. april 2008 af Damir (Slettet)
Ja, det er jeg også kommet frem til. Men det virker for simpelt?
Svar #3
10. april 2008 af Lurch (Slettet)
Det synes jeg nu ikke. For det første er det opg. a, som altid er ret ligetil. Derudover kræver opgaven alligevel at du kender Ohms lov, og kan lure at strømmen gennem de to modstande er den samme.
U = Rt*I og U0 = (Rt+Rf)*I
U = U0*Rt/(Rt+Rf) = U0/(1+Rf/Rt),
dvs at når Rt bliver større, stiger U.
U = Rt*I og U0 = (Rt+Rf)*I
U = U0*Rt/(Rt+Rf) = U0/(1+Rf/Rt),
dvs at når Rt bliver større, stiger U.
Skriv et svar til: Serieforbindelse med resistorer.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
