Matematik
Tekstopgave
10. april 2008 af
reol32 (Slettet)
Hej
Jeg har lidt problemer med følgende opgave:
En rektangulær indhegning skal laves med en eksisterende murstensmur som den ene side. Hvad bliver rektanglets sidelængdr, når der er 50 m hegn til rådighed og arealet skal være maksimalt?
Ville arealet være større, hvis man uden brug af murstensmuren indhegnede et cirkulært område med de 50 m hegn ?
Jeg går ud fra at det er en andengradsligning man skal frem til, og jeg er da også selv kommet frem til A(x)=-1/2x^2+25x .. men så er jeg gået lidt i stå, nogen forslag?
på forhånd tak.
Jeg har lidt problemer med følgende opgave:
En rektangulær indhegning skal laves med en eksisterende murstensmur som den ene side. Hvad bliver rektanglets sidelængdr, når der er 50 m hegn til rådighed og arealet skal være maksimalt?
Ville arealet være større, hvis man uden brug af murstensmuren indhegnede et cirkulært område med de 50 m hegn ?
Jeg går ud fra at det er en andengradsligning man skal frem til, og jeg er da også selv kommet frem til A(x)=-1/2x^2+25x .. men så er jeg gået lidt i stå, nogen forslag?
på forhånd tak.
Svar #2
12. april 2008 af Kris_c (Slettet)
Hvis du har længden af den allerede eksisterende mur er den anden sidelængde 25 minus murlængden..
Hvis du ikke har længden af muren skal det skrives op som en andengradsligning: A=(25-x)*x <=> A=-x^2+25x
Men eftersom næste spørgsmål er om man ville få et større areal hvis man lavede det som en cirkel (hvor radius ville være 25/pi og arealet så ville være ((25/pi)^2)*pi [sorry, jeg er ikke i nærheden af min lommeregner eller TI Interactive]) må man gå ud fra at du har et tal og derfor kan sammenligne disse to resultater..
Håber det hjalp!
Hvis du ikke har længden af muren skal det skrives op som en andengradsligning: A=(25-x)*x <=> A=-x^2+25x
Men eftersom næste spørgsmål er om man ville få et større areal hvis man lavede det som en cirkel (hvor radius ville være 25/pi og arealet så ville være ((25/pi)^2)*pi [sorry, jeg er ikke i nærheden af min lommeregner eller TI Interactive]) må man gå ud fra at du har et tal og derfor kan sammenligne disse to resultater..
Håber det hjalp!
Skriv et svar til: Tekstopgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
