Matematik
Væksthastighed.....??!?
11. april 2008 af
NTBay (Slettet)
Jeg sidder her med en opgave der lyder således...USA´s befolkningstal kan i perioden 1800-1950 med god tilnærmelse beskrives ved modellen
f(x)= 198/1+36,2*e^-0,0313*x
Hvor f(x) er befolkningstallet (i millioner indbyggere) x år efter år 1800.
a. Hvornår nåede befolkningstallet i USA op på 50 millioner indbyggere?
b. Bestemt befolkningstallets væksthastighed i 1925?
Det er spørgsmpl b jeg ikke kan finde ud af?!
Er der en som kan hjælpe?
På forhånd tak.
-Nanna
f(x)= 198/1+36,2*e^-0,0313*x
Hvor f(x) er befolkningstallet (i millioner indbyggere) x år efter år 1800.
a. Hvornår nåede befolkningstallet i USA op på 50 millioner indbyggere?
b. Bestemt befolkningstallets væksthastighed i 1925?
Det er spørgsmpl b jeg ikke kan finde ud af?!
Er der en som kan hjælpe?
På forhånd tak.
-Nanna
Svar #1
11. april 2008 af utdiscant (Slettet)
Det du er ude efter er tangentens hældning i punktet x=125 (år 1925). Differentier funktionen og du får f'(x) der beskriver væksthastigheden. Aflæs da f'(x) y-koordinat i punktet x=125 og du har væksthastigheden.
Skriv et svar til: Væksthastighed.....??!?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
