Kemi
Hjælp
11. april 2008 af
v-27 (Slettet)
Hei
Jeg skal op til mundtlig fysik/kemi eksamen her til juni, er der nogen som måske kan give mig et lynkursus i, hvordan man regner støkiometri ud, for jeg forstår det virkelig ikke, og vi har ikke lige den bedste lærer i fysik/kemi, så hvis i kunne forklare det med egne ord eller give mig nogle adresser fra nettet omkring dette, ville det være dejligt mange tak.
Jeg skal op til mundtlig fysik/kemi eksamen her til juni, er der nogen som måske kan give mig et lynkursus i, hvordan man regner støkiometri ud, for jeg forstår det virkelig ikke, og vi har ikke lige den bedste lærer i fysik/kemi, så hvis i kunne forklare det med egne ord eller give mig nogle adresser fra nettet omkring dette, ville det være dejligt mange tak.
Svar #1
12. april 2008 af DeutscherDäne (Slettet)
støkiometri handler om, hvordan forholdet mellem forskellige stoffer i en reaktion skal være, for at stofferne er ækvivalente, dvs. alle reaktanterne går i reaktion med hinanden og fuldstændigt omdannes til produktet.
Et eksempel:
3 X2 + 4 Y = 2 X3Y2
Hvis man kender stofmængden n af X2, kan man beregne stofmængden af de andre reaktanter og af produkterne.
Jeg siger at:
n(X2) = 10
For at beregne n(Y), divideres koefficienten foran Y med koefficienten foran X2.
4/3 = 1,25
Dette tal ganges med n(X2) for at finde n(Y).
n(y) = 1,25*n(X2) = 1,25*10 = 12,5
Det sammen kan man gøre for at finde n(X3Y2).
Et eksempel:
3 X2 + 4 Y = 2 X3Y2
Hvis man kender stofmængden n af X2, kan man beregne stofmængden af de andre reaktanter og af produkterne.
Jeg siger at:
n(X2) = 10
For at beregne n(Y), divideres koefficienten foran Y med koefficienten foran X2.
4/3 = 1,25
Dette tal ganges med n(X2) for at finde n(Y).
n(y) = 1,25*n(X2) = 1,25*10 = 12,5
Det sammen kan man gøre for at finde n(X3Y2).
Skriv et svar til: Hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
