Kemi
Phosphorsyre
12. april 2008 af
kunst77 (Slettet)
Jeg HAR en 0,15M H3PO4-opløsning... der antages at den opfører sig som en monohydron syre...
Skal jeg så ikke bare sige pH=-log(0,15)????
Skal jeg så ikke bare sige pH=-log(0,15)????
Svar #2
12. april 2008 af mathon
pKs(H3PO4) = 2.12, hvilket indikerer middelstærk syre, som ikke er 100% hydronolyseret
c_s = 0,15 M
Ks1 = 10^(-pKs) = 10^(-2.12) = 0,007586
H3PO4 + H2O <--> H2PO4^(-) + H3O^(+)
hvorfor
pH = -log[(-Ks1+sqrt(Ks1^2+4*Ks1*c_s))/2] =
-log[(-0,007586+sqrt(0,007586^2+4*0,007586*0,15))/2]
c_s = 0,15 M
Ks1 = 10^(-pKs) = 10^(-2.12) = 0,007586
H3PO4 + H2O <--> H2PO4^(-) + H3O^(+)
hvorfor
pH = -log[(-Ks1+sqrt(Ks1^2+4*Ks1*c_s))/2] =
-log[(-0,007586+sqrt(0,007586^2+4*0,007586*0,15))/2]
Skriv et svar til: Phosphorsyre
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
