Kemi
Ligevægt
13. april 2008 af
Lotte_skat (Slettet)
Hej.. er der nogen der hurtigt kan hjælpe med følgende opgave (skal aflevere i morgen):
Jeg har følgende ligevægtsblanding og jeg ved at ligevægtskonstanten er 0,0093:
HClO2 (aq) + H2O (l) <--> ClO2^– (aq) + H3O+ (aq)
I en anden vandig opløsning af chlorsyrling er [HClO2] = 0,154 M og [ClO2^-] = 0,040 M.
600 mL af denne opløsning tilsættes chlorit, således at koncentrationen af chlorit øges
til 0,045 M. Herefter indstiller der sig en ny ligevægt.
Det kan antages, at opløsningens volumen ikke ændres.
e) Beregn pH for opløsningen ved 25 ºC, når den nye ligevægt er indstillet.
Jeg ved at jeg på en eller anden måde skal udtrykke dette ved x og derigennem finde x, men hvordan skal jeg opstille denn ligning og hvardan ska jeg så finde pH-værdien ud fra det?
Det er fra et eksamenssæt og her er linket (og det er opgave 2 e))
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer06/syge06/2006-10-4.pdf
På forhånd mange tak
Jeg har følgende ligevægtsblanding og jeg ved at ligevægtskonstanten er 0,0093:
HClO2 (aq) + H2O (l) <--> ClO2^– (aq) + H3O+ (aq)
I en anden vandig opløsning af chlorsyrling er [HClO2] = 0,154 M og [ClO2^-] = 0,040 M.
600 mL af denne opløsning tilsættes chlorit, således at koncentrationen af chlorit øges
til 0,045 M. Herefter indstiller der sig en ny ligevægt.
Det kan antages, at opløsningens volumen ikke ændres.
e) Beregn pH for opløsningen ved 25 ºC, når den nye ligevægt er indstillet.
Jeg ved at jeg på en eller anden måde skal udtrykke dette ved x og derigennem finde x, men hvordan skal jeg opstille denn ligning og hvardan ska jeg så finde pH-værdien ud fra det?
Det er fra et eksamenssæt og her er linket (og det er opgave 2 e))
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer06/syge06/2006-10-4.pdf
På forhånd mange tak
Skriv et svar til: Ligevægt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
