Matematik
løs uligheder
13. april 2008 af
Lisa02 (Slettet)
Hej, jeg er gået lidt i stå med følgende opgaver:
Løs uligheden:
1) 2x(x-4)(<_)0, laves om til en andengradsligning: 2x^2-8x=0
d=b^2-4ac = (-8)^2-4*2*0 = 64
d>0, to løsninger:
x=(-b(+-)kvdr(d))/(2a) = (-(-8)(+-)kvdr(64))/(2*2) = x=4 V x=0
2) Løs uligheden: 0,5x^2-3>0 = 0,5x^2-3=0
d=b^2-4ac = 0^2-4*(0,5)*(-3) = 6
d>0, to løsninger:
x=(-b(+-)kvdr(d))/(2a) = (-0)(+-)kvdr(6))/(2*0,5) = x=2,44949 (eller kvdr(6)) V x=2,44040 (eller kvdr(6))
3)Ø Løs uligheden: -(1/2)(x^2-46x-528)<_0 = -(1/2)x^2-(-23x)-(-264)=0
gået i stå.. skal man så sige: -(1/2)x^2+23x+264=0
4) Køs uligheden: x^2-35x>_-300 = x^2-35x+300=0
d=25
x=20 V x=15
x=4 V x=0
Løs uligheden:
1) 2x(x-4)(<_)0, laves om til en andengradsligning: 2x^2-8x=0
d=b^2-4ac = (-8)^2-4*2*0 = 64
d>0, to løsninger:
x=(-b(+-)kvdr(d))/(2a) = (-(-8)(+-)kvdr(64))/(2*2) = x=4 V x=0
2) Løs uligheden: 0,5x^2-3>0 = 0,5x^2-3=0
d=b^2-4ac = 0^2-4*(0,5)*(-3) = 6
d>0, to løsninger:
x=(-b(+-)kvdr(d))/(2a) = (-0)(+-)kvdr(6))/(2*0,5) = x=2,44949 (eller kvdr(6)) V x=2,44040 (eller kvdr(6))
3)Ø Løs uligheden: -(1/2)(x^2-46x-528)<_0 = -(1/2)x^2-(-23x)-(-264)=0
gået i stå.. skal man så sige: -(1/2)x^2+23x+264=0
4) Køs uligheden: x^2-35x>_-300 = x^2-35x+300=0
d=25
x=20 V x=15
x=4 V x=0
Skriv et svar til: løs uligheder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
